Herrada verslaat Thomas met slimme klim in Vuelta, Kuss behoudt leiderstrui

Herrada verslaat Thomas met slimme klim in Vuelta, Kuss behoudt leiderstrui

De Vuelta a España is een van de belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld en deze editie heeft al veel verrassende momenten gehad. In de zevende etappe van de Vuelta was het Jhonatan Herrada die de overwinning pakte, nadat hij de leider in het algemeen klassement, Richard Carapaz, had verslagen.

Herrada begon de etappe met een achterstand van meer dan twee minuten op Carapaz, maar hij wist deze achterstand in te lopen door slim te klimmen. Hij gebruikte een techniek die bekend staat als ‘klimmen met een korte versnelling’, waarbij hij zijn kracht gebruikte om sneller te klimmen dan zijn concurrenten.

Herrada’s tactiek bleek succesvol, want hij won de etappe met een voorsprong van meer dan twee minuten op Carapaz. Deze overwinning betekende ook dat Sepp Kuss, die de leiderstrui droeg, zijn voorsprong behield. Kuss is nu de leider in het algemeen klassement, met een voorsprong van meer dan twee minuten op Herrada.

Herrada’s overwinning was een verrassing voor veel mensen, maar het bewijst dat hij een uitstekende klimmer is. Hij heeft laten zien dat hij tactisch slim kan klimmen en dat hij een grote bedreiging vormt voor Kuss en de andere concurrenten in de Vuelta. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren in de rest van de wedstrijd.