Marokkaanse mannen blijven achter met huizenjacht

Marokkaanse mannen lijken achter te blijven bij de huizenjacht. Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben Marokkaanse mannen in Nederland een lager eigendomspercentage dan andere bevolkingsgroepen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 28,4 procent van de Marokkaanse mannen eigenaar is van hun woning, terwijl dat percentage bij andere bevolkingsgroepen hoger ligt.

Deze cijfers komen niet als een verrassing, gezien de hoge werkloosheid onder Marokkaanse mannen. Volgens het CBS is het werkloosheidspercentage onder Marokkaanse mannen meer dan twee keer zo hoog als het landelijke gemiddelde. Dit betekent dat ze minder geld hebben om te investeren in een woning. Daarnaast zijn er ook andere factoren die de lage eigendomspercentages verklaren, zoals lage opleidingsniveaus en lage inkomens.

Hoewel er verschillende oorzaken zijn voor de lage eigendomspercentages onder Marokkaanse mannen, is er ook goed nieuws. Er zijn verschillende initiatieven opgezet om Marokkaanse mannen te helpen bij het vinden van betaalbare woningen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende overheidsprogramma’s die Marokkaanse mannen financieel ondersteunen bij het kopen van een woning. Ook zijn er verschillende particuliere organisaties die Marokkaanse mannen helpen bij het vinden van betaalbare woningen.

Hoewel er nog steeds veel werk te doen is om de eigendomspercentages onder Marokkaanse mannen te verhogen, is er reden tot hoop. Door de verschillende initiatieven die zijn opgezet, kunnen Marokkaanse mannen in staat zijn om hun droomhuis te vinden en hun eigendomspercentage te verhogen.