Damián van der Vaart (17) volgt vader op voet en tekent contract bij Ajax

Damián van der Vaart (17) volgt in de voetsporen van zijn vader en heeft een contract getekend bij Ajax. De jonge middenvelder is de zoon van Rafael van der Vaart, die in zijn carrière onder meer voor Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur speelde.

Damián, die als jeugdspeler bij de club uit Amsterdam speelde, tekende een contract voor twee jaar bij Ajax. Hij heeft zichzelf daarmee een droom waargemaakt. “Ik heb altijd gezegd dat ik graag bij Ajax wilde spelen, net als mijn vader”, zei hij na het tekenen van het contract.

De 17-jarige middenvelder is een veelbelovend talent en heeft al een aantal goede prestaties geleverd in de jeugdteams van Ajax. Hij is ook al opgenomen in de selectie voor Jong Ajax, waar hij zich kan bewijzen in het betaalde voetbal.

Rafael van der Vaart is trots op zijn zoon en is er zeker van dat hij het goed gaat doen bij Ajax. “Hij is een hardwerkende jongen en heeft veel potentie. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen bij Ajax”, aldus Rafael.

Met de komst van Damián van der Vaart lijkt Ajax een veelbelovend talent aan hun selectie toe te voegen. Als hij zijn vaders voetstappen volgt, zal hij een grote toevoeging zijn aan de club uit Amsterdam.