Koeman stuurt Flekken de doelen in voor belangrijk EK-kwalificatieduel met Griekenland

Koeman stuurt Flekken de doelen in voor belangrijk EK-kwalificatieduel met Griekenland

Ronald Koeman heeft de doelmannen Mark Flekken en Jasper Cillessen geselecteerd voor het belangrijke EK-kwalificatieduel met Griekenland. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 7 september in Amsterdam.

Flekken, die momenteel voor SC Freiburg speelt, is de verrassing in de selectie. De 24-jarige doelman heeft nog geen interlandervaring, maar Koeman is ervan overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Mark heeft een goede prestatie geleverd bij SC Freiburg en ik denk dat hij de juiste man is om de doelen te verdedigen in dit belangrijke duel”, aldus Koeman.

Cillessen, die voor Valencia speelt, is de meest ervaren doelman in de selectie. Hij heeft al meer dan 40 interlands gespeeld en is een vertrouwd gezicht in het Nederlandse elftal. Koeman is blij met de aanwezigheid van Cillessen: “Het is fijn om Jasper in de selectie te hebben. Hij is een ervaren doelman en we weten dat hij de doelen kan verdedigen als dat nodig is.”

Het EK-kwalificatieduel met Griekenland is van cruciaal belang voor Nederland. Als Nederland wint, zal het een grote stap zetten richting kwalificatie voor het EK van 2020. Koeman is ervan overtuigd dat Flekken en Cillessen hun best zullen doen om de doelen te verdedigen en Nederland naar de overwinning te leiden.