Deze zomer is de warmste ooit gemeten wereldwijd.

Deze zomer was de warmste ooit gemeten wereldwijd. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) was het gemiddelde temperatuur in juni, juli en augustus hoger dan ooit tevoren. Deze stijging is het gevolg van het broeikaseffect, waardoor de aarde steeds warmer wordt.

Deze extreme hitte had grote gevolgen voor veel landen. In Europa werden temperaturen van meer dan 40 graden Celsius gemeten, wat extreem hoog is voor deze tijd van het jaar. In delen van Afrika en Aziƫ werd het nog heter, met temperaturen die opliepen tot boven de 50 graden Celsius.

Deze extreme hitte heeft grote gevolgen voor de mensheid. De landbouwproductie is aangetast, wat kan leiden tot voedseltekorten. Ook heeft het een negatieve invloed op de gezondheid van mensen, vooral in landen waar er al weinig gezondheidszorg is.

Het is belangrijk dat we actie ondernemen om de klimaatverandering tegen te gaan. We moeten onze energiebronnen veranderen, zoals door meer hernieuwbare energie te gebruiken. We moeten ook de uitstoot van broeikasgassen verminderen door bijvoorbeeld minder auto’s te gebruiken en meer energie te besparen. Als we dit niet doen, zullen de temperaturen alleen maar stijgen en zullen er nog meer extreme weersomstandigheden optreden.