Inspectie neemt maatregelen tegen te zwaar werk door bagagesjouwers op Schiphol

De Inspectie SZW heeft maatregelen aangekondigd tegen te zwaar werk door bagagesjouwers op Schiphol. De inspectie heeft een onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden van deze werknemers en heeft geconstateerd dat er sprake is van te zwaar werk.

De inspectie heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de werkomstandigheden te verbeteren. Zo wordt er meer toezicht gehouden op de werkomstandigheden en worden er regelmatig controles uitgevoerd. Ook zal er meer aandacht besteed worden aan het voorkomen van overbelasting. Er zal bijvoorbeeld gekeken worden naar de manier waarop de bagagesjouwers hun werk doen, om te zorgen dat ze niet te zwaar belast worden.

Daarnaast zal de Inspectie SZW ook samenwerken met Schiphol om te zorgen dat er voldoende personeel beschikbaar is om de bagagesjouwers te ondersteunen. Er zal ook meer aandacht besteed worden aan het verstrekken van informatie over de arbeidsomstandigheden en het geven van advies over hoe deze te verbeteren.

De Inspectie SZW hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat de werkomstandigheden voor de bagagesjouwers verbeterd worden. De inspectie benadrukt dat het belangrijk is dat er eerlijke arbeidsomstandigheden zijn, zodat iedereen veilig en gezond kan werken.