Kadaster start met het afschermen van persoonlijke gegevens voor meer mensen

Het Kadaster heeft aangekondigd dat het gaat starten met het afschermen van persoonlijke gegevens voor meer mensen. Het doel is om de privacy van burgers te verbeteren.

Het Kadaster is een overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het registreren en beheren van gegevens over onroerend goed, zoals grond, gebouwen en andere objecten. Deze gegevens worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het verstrekken van informatie aan burgers, bedrijven en overheden.

Het Kadaster heeft aangekondigd dat het gaat starten met het afschermen van persoonlijke gegevens voor meer mensen. Dit betekent dat alleen de persoon die de informatie nodig heeft, toegang zal krijgen tot deze informatie. Dit is bedoeld om de privacy van burgers te beschermen.

Deze maatregel is een grote stap vooruit in de bescherming van persoonlijke gegevens. Het betekent dat burgers niet langer bang hoeven te zijn dat hun persoonlijke gegevens zonder hun toestemming worden gebruikt.

Het Kadaster hoopt dat deze maatregel bijdraagt aan een betere bescherming van de privacy van burgers. Het is een belangrijke stap in de richting van meer transparantie en verantwoordelijkheid van overheidsinstellingen.