Desiree van Lunteren keert verrassend uit voetbalpensioen terug en tekent bij AZ

Desiree van Lunteren keert verrassend uit haar voetbalpensioen terug en tekent bij AZ. De 34-jarige aanvaller heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij de Alkmaarse club.

Van Lunteren heeft een lange carrière achter de rug. Ze begon haar carrière bij VVV-Venlo, waar ze in 2011 de clubtopscorer werd met 21 doelpunten. Daarna speelde ze voor FC Twente, waar ze twee keer landskampioen werd. In 2016 verhuisde ze naar de Verenigde Staten om te spelen voor de Houston Dash.

Na haar terugkeer naar Nederland in 2019 besloot Van Lunteren om haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Maar nu is ze terug en klaar om te spelen voor AZ.

Van Lunteren is blij met de kans die ze krijgt. “Ik ben erg blij dat ik weer kan voetballen en dat ik de kans krijg om mijn carrière bij AZ voort te zetten. Ik heb er veel zin in om samen met mijn nieuwe teamgenoten aan de slag te gaan en ik ben er klaar voor om mijn bijdrage te leveren aan het team.”

Van Lunteren is een ervaren speler en heeft al veel successen behaald in haar carrière. Met haar ervaring en kennis van het spel zal ze een waardevolle aanwinst zijn voor AZ. De club hoopt dat Van Lunteren een belangrijke rol kan spelen in het team en dat ze kan helpen om de club naar nieuwe hoogtes te brengen.