Chef EU-buitenlanddienst roept Iran op om Zweedse medewerker te bevrijden

Chef EU-buitenlanddienst roept Iran op om Zweedse medewerker te bevrijden

De Europese Unie heeft Iran opgeroepen om een Zweedse medewerker die in de gevangenis zit, onmiddellijk te bevrijden. De Zweedse medewerker, Ahmed Reza Jalali, is een wetenschapper die wordt beschuldigd van spionage.

De Europese buitenlanddienst heeft verklaard dat er geen bewijs is dat Jalali schuldig is aan de beschuldigingen. De EU-buitenlanddienst heeft Iran opgeroepen om Jalali onmiddellijk te bevrijden en alle verdere vervolging te stoppen.

De EU-buitenlanddienst heeft ook verklaard dat Jalali’s mensenrechten worden geschonden. Hij wordt onderworpen aan marteling en mishandeling, en hij heeft geen toegang tot een advocaat of een arts.

De Europese Unie heeft Iran ook opgeroepen om alle gevangenen die worden vastgehouden op basis van hun politieke overtuigingen, hun religieuze overtuigingen of hun sociale achtergrond, onmiddellijk vrij te laten.

De Europese Unie heeft Iran ook gevraagd om de mensenrechten te respecteren en te garanderen dat iedereen eerlijk wordt behandeld volgens de wet. De EU-buitenlanddienst heeft Iran ook opgeroepen om alle gevangenen die worden vastgehouden in verband met hun politieke of religieuze overtuigingen, onmiddellijk vrij te laten.

De EU-buitenlanddienst heeft Iran ook gevraagd om eerlijke en transparante rechtsgang te garanderen. De EU-buitenlanddienst heeft Iran ook opgeroepen om alle gevangenen die worden vastgehouden in verband met hun politieke of religieuze overtuigingen, onmiddellijk vrij te laten.

De Europese Unie heeft Iran ook opgeroepen om alle vormen van discriminatie tegen minderheden te stoppen. De EU-buitenlanddienst heeft Iran ook opgeroepen om alle gevangenen die worden vastgehouden in verband met hun politieke of religieuze overtuigingen, onmiddellijk vrij te laten.

De Europese Unie hoopt dat Iran snel zal reageren op de oproep en Jalali en alle andere gevangenen die worden vastgehouden in verband met hun politieke of religieuze overtuigingen, onmiddellijk zal vrijlaten.