Boete voor zes bedrijven die bagage verwerken op Schiphol

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft zes bedrijven die bagage verwerken op Schiphol een boete opgelegd. De bedrijven hebben zich schuldig gemaakt aan het verstoren van de concurrentie op de markt. Ze hadden afspraken gemaakt over de prijzen die ze voor hun diensten zouden vragen.

De bedrijven die een boete hebben gekregen, zijn: Swissport, Menzies Aviation, Aviapartner, KLM Handling, LGS Group en de Nederlandse Luchthaven Schiphol Groep. De boetes variëren van €1,3 miljoen tot €4,2 miljoen.

De ACM heeft de boetes opgelegd omdat de bedrijven afspraken hadden gemaakt over de prijzen die ze voor hun diensten zouden vragen. Dit is in strijd met de mededingingsregels. Door deze afspraken konden de bedrijven de prijs van hun diensten opdrijven, waardoor consumenten meer moesten betalen.

De ACM heeft ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat de bedrijven in de toekomst weer dergelijke afspraken maken. Zo moeten de bedrijven hun medewerkers opleiden over mededingingsregels en moeten ze regelmatig verslagen indienen aan de ACM.

De boetes die de ACM heeft opgelegd, laten zien dat het belangrijk is dat bedrijven zich houden aan de mededingingsregels. Als bedrijven afspraken maken over prijzen, kunnen consumenten hierdoor benadeeld worden. Daarom is het belangrijk dat bedrijven zich houden aan de mededingingsregels en dat de ACM toeziet op eerlijke concurrentie.