154 AZ-supporters die antisemitische liederen zongen worden niet vervolgd door justitie

De Nederlandse voetbalwereld staat vandaag de dag op zijn kop. 154 supporters van AZ Alkmaar die antisemitische liederen zongen tijdens een wedstrijd tegen Ajax, zullen niet vervolgd worden door justitie. Dit heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Het incident vond plaats tijdens de wedstrijd AZ-Ajax op 17 november 2019. De supporters van AZ zongen liederen die antisemitische teksten bevatten. Naar aanleiding van deze gebeurtenis heeft het Openbaar Ministerie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd door de supporters.

Hoewel de supporters niet vervolgd worden, is het incident nog steeds zeer verontrustend. Het is belangrijk dat we als samenleving antisemitisme niet accepteren. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft dan ook aangegeven dat zij deze uitingen van antisemitisme niet tolereren.

Het is belangrijk dat we als samenleving ons best doen om antisemitisme te bestrijden. We moeten er samen voor zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Daarnaast is het belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevolgen van onze woorden en daden. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt in onze samenleving.