Alexander Zverev neemt maatregelen na 'Hitler-leus' en laat toeschouwer uit stadion verwijderen

Alexander Zverev neemt maatregelen na ‘Hitler-leus’ en laat toeschouwer uit stadion verwijderen

Alexander Zverev, een van de meest succesvolle tennissers ter wereld, heeft maatregelen genomen nadat een toeschouwer een “Hitler-leus” riep tijdens zijn partij op het ATP-toernooi in Hamburg. De Duitse tennisser liet de toeschouwer uit het stadion verwijderen.

De incident vond plaats tijdens de partij tussen Zverev en de Argentijn Diego Schwartzman. Tijdens de partij riep een toeschouwer “Sieg Heil”, een leus die vaak wordt gebruikt door leden van de Nazi-partij in Duitsland. Zverev was zichtbaar geschokt door de uitroep en liet de toeschouwer direct verwijderen.

Na de wedstrijd sprak Zverev met de media over het incident. Hij benadrukte dat hij het niet accepteert dat er dergelijke leuzen worden geroepen in een sportstadion. “Ik ben geschokt en teleurgesteld dat iemand dit durft te roepen in een sportstadion. Dit is geen plek voor racisme of discriminatie”, aldus Zverev.

De organisatie van het toernooi heeft ook maatregelen genomen na het incident. Ze hebben aangekondigd dat er extra beveiliging zal zijn tijdens de rest van het toernooi. Ook hebben ze aangekondigd dat er een onderzoek zal worden gestart naar de identiteit van de toeschouwer die de leus riep.

Het incident is een herinnering aan hoe belangrijk het is om racisme en discriminatie te bestrijden. Alexander Zverev heeft laten zien dat hij niet tolereert dat dergelijke leuzen worden geroepen in een sportstadion. We hopen dat andere sporters zijn voorbeeld volgen en racisme en discriminatie niet langer accepteren.