Ajax-directeur Van Halst blijft nog zes maanden aan: opvolger Kroes start in maart

Ajax-directeur Edwin van Halst blijft nog zes maanden aan. Opvolger Marc Overmars, die momenteel de technische directeur is, zal in maart 2021 de functie van directeur overnemen.

Van Halst heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de club. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal spelers, waaronder Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Ook heeft hij een aantal belangrijke transfers geregeld, waaronder die van Hakim Ziyech en Dusan Tadic.

De komst van Overmars is een logische stap voor Ajax. Overmars heeft al jarenlang een belangrijke rol gespeeld bij de club. Hij was verantwoordelijk voor het versterken van de jeugdopleiding en het opleiden van spelers voor de eerste selectie. Ook heeft hij een aantal belangrijke transfers geregeld, waaronder die van David Neres en Daley Blind.

Van Halst zal in maart 2021 afscheid nemen als directeur van Ajax. Hij zal dan terugkeren naar zijn oude functie als technisch directeur. Hij zal dan verantwoordelijk zijn voor het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding en het opleiden van spelers voor de eerste selectie.

Ajax is blij dat Van Halst nog zes maanden aanblijft als directeur. Hij heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de club en heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van Ajax. Met de komst van Overmars als opvolger is Ajax er zeker van dat de club in goede handen is.