Van Gaal: 'Qatar WK was een vooraf gepland plan om Messi kampioen te laten worden'

Van Gaal: ‘Qatar WK was een vooraf gepland plan om Messi kampioen te laten worden’

Louis van Gaal, voormalig manager van het Nederlandse voetbalelftal, heeft beweerd dat het WK 2022 in Qatar een vooraf gepland plan was om Lionel Messi kampioen te laten worden. Van Gaal zei dat de organisatoren van het WK al wisten dat Messi de beste speler ter wereld zou worden en dat ze hem de kans wilden geven om een wereldkampioenschap te winnen.

In een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf zei Van Gaal: “Het WK in Qatar is een vooraf gepland plan om Messi kampioen te laten worden. De organisatoren wisten al dat hij de beste speler ter wereld zou worden en wilden hem de kans geven om een wereldkampioenschap te winnen. Ze hebben het WK naar Qatar gebracht om dit te bereiken.”

Van Gaal voegde eraan toe dat hij de beslissing van de FIFA om het WK naar Qatar te verplaatsen niet begrijpt. Hij zei: “Ik begrijp niet waarom ze het WK naar Qatar hebben verplaatst. Er zijn veel betere locaties die meer geschikt zijn voor een wereldkampioenschap.”

Van Gaal’s beweringen zijn controversieel en veel mensen zijn het er niet mee eens. Sommigen beweren dat de beslissing om het WK naar Qatar te verplaatsen was gebaseerd op economische redenen en niet op sportieve redenen. Anderen beweren dat Van Gaal’s beweringen ongegrond zijn en dat er geen bewijs is dat de organisatoren van het WK al wisten dat Messi de beste speler ter wereld zou worden.

Hoe dan ook, Van Gaal’s beweringen hebben veel stof doen opwaaien en veel mensen zijn benieuwd wat de waarheid is. Alleen de tijd zal uitwijzen of Van Gaal gelijk heeft of niet.