Aantal mode- en schoenenwinkels daalt met 10 procent sinds coronacrisis

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de mode- en schoenenindustrie. Volgens cijfers van de Nederlandse Kamer van Koophandel is het aantal mode- en schoenenwinkels in Nederland sinds de uitbraak van het virus met 10 procent gedaald.

Deze cijfers zijn een duidelijk bewijs dat de coronacrisis een grote impact heeft gehad op de mode- en schoenenindustrie. De afname in het aantal winkels is vooral te wijten aan de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo zijn veel winkels gedwongen gesloten of hebben ze hun openingstijden moeten verkorten.

Ook hebben veel mensen minder geld uitgegeven aan kleding en schoenen. Door het verlies aan inkomsten dat veel mensen hebben geleden als gevolg van de coronacrisis, hebben veel mensen minder geld over voor nieuwe kleding en schoenen.

De afname in het aantal winkels heeft ook een negatief effect gehad op de werkgelegenheid in de mode- en schoenenindustrie. Veel mensen die werkzaam waren in deze sector zijn hun baan kwijtgeraakt als gevolg van de sluiting van winkels.

Hoewel de situatie voor veel bedrijven in de mode- en schoenenindustrie moeilijk is, is er ook goed nieuws. Veel bedrijven hebben zich aangepast aan de veranderende omstandigheden door hun producten online te verkopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven hun omzet konden behouden.

Hoewel er dus nog steeds een grote vraag is naar kleding en schoenen, is het aantal winkels dat deze producten verkoopt sterk afgenomen sinds de uitbraak van het virus. Dit is een duidelijk bewijs dat de coronacrisis een grote impact heeft gehad op de mode- en schoenenindustrie.