Spurs-coach Conte woest op videoarbiter Van Boekel vanwege afkeuren late goal

Spurs-coach Conte woest op videoarbiter Van Boekel vanwege afkeuren late goal

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte ergerde zich woensdagavond tijdens de slotfase van het Champions League-duel met Sporting CP kapot aan een beslissing van videoarbiter Pol van Boekel. Op gezag van de VAR keurde scheidsrechter Danny Makkelie de 2-1 van Harry Kane af vanwege buitenspel.

Door onze sportredactie

Na een minutenlange check, waarin het team van videoscheidsrechters kruisende lijnen trok op het beeldscherm, bleek Kane net buitenspel te staan op het moment dat Emerson Royal de bal richting hem kopte.

“Jullie weten dat ik normaal niet reageer op beslissingen van scheidsrechters, maar we zijn dit seizoen echt ongelukkig geweest met de VAR”, sprak Conte woensdagavond op de persconferentie.

Op dat moment was de Italiaan al iets gekalmeerd, nadat hij tijdens de wedstrijd een rode kaart had gekregen van Makkelie vanwege een reactie waar de frustratie en woede van afdropen na het afkeuren van de goal van Kane.

“Deze momenten richten zo veel schade aan in het voetbal. Ik zou weleens willen zien of hij in een ander stadion een grotere club ook een vergelijkbaar doelpunt had afgenomen. Daar ben ik heel benieuwd naar. De bal was vóór Kane en het is een goal. Ik snap niet hoe ze de lijn hebben getrokken.”

“Sorry, maar ik ben hier echt door van slag. Soms kun je bepaalde zaken accepteren, maar soms zie je ook onrecht. Dan raak ik van streek.”

Bij een overwinning op Sporting CP zou Tottenham Hotspur zich met één speelronde voor de boeg al hebben geplaatst voor de laatste zestien in het miljardenbal. Nu moeten de Londenaren dinsdag in de uitwedstrijd tegen Olympique de Marseille minimaal gelijkspelen om door te dringen tot de volgende ronde.

Het veelbesproken moment tijdens de slotfase van Tottenham Hotspur-Sporting CP. Uit de getrokken lijntjes blijkt dat Harry Kane net buitenspel stond:

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Stand in Champions League-poule D

  • 1. Tottenham Hotspur 5-8 (+1)
  • 2. Sporting CP 5-7 (0)
  • 3. Eintracht Frankfurt 5-7 (-2)
  • 4. Olympique de Marseille 5-6 (+1)

Eerder


Lees meer over:

Champions LeagueTottenham HotspurHarry KaneVoetbal