Kooij en Van Aert herhalen succesvolle prestatie in Groot-Brittannië, Van Poppel tweede

Kooij en Van Aert herhalen succesvolle prestatie in Groot-Brittannië, Van Poppel tweede

Kooij en Van Aert hebben een geslaagde prestatie neergezet in Groot-Brittannië. De twee Nederlandse wielrenners werden eerste en tweede in de klassieker van de Tour of Britain. Van Poppel werd tweede achter Kooij.

De klassieker, die plaatsvond in de buurt van Bristol, was een zware strijd. Kooij en Van Aert waren de hele dag aan de leiding en de twee Nederlanders leken onverslaanbaar. Uiteindelijk was het Kooij die de overwinning pakte, gevolgd door Van Aert en Van Poppel.

Het was voor Kooij en Van Aert de tweede keer dat ze samen succesvol waren in Groot-Brittannië. Eerder dit jaar wonnen ze samen de Tour of Yorkshire.

Van Poppel was blij met zijn tweede plaats, maar hij had graag gewonnen. “Het was een zware race en ik ben blij dat ik tweede ben geworden”, zei hij na afloop. “Ik had graag gewonnen, maar Kooij en Van Aert waren te sterk voor me.”

Het was een geslaagde prestatie van de Nederlandse wielrenners in Groot-Brittannië. Kooij en Van Aert bewezen dat ze de beste zijn in het veld en Van Poppel toonde aan dat hij ook in staat is om mee te doen voor de overwinning.