Zelfs op rustdag vertraging door noodweer bij Vuelta: renners pas ‘s nachts in hotel

De Vuelta a España is een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld. Deze jaarlijkse race begon op 24 augustus en zal eindigen op 15 september. Dit jaar werd de Vuelta geconfronteerd met een bijzondere uitdaging: noodweer.

Op de rustdag van de Vuelta, maandag 9 september, werd de race getroffen door een hevige regenbui. De renners moesten daardoor een lange vertraging oplopen. Het was zo erg dat de renners pas ‘s nachts in hun hotel konden aankomen.

De organisatie van de Vuelta heeft er alles aan gedaan om de renners te beschermen tegen het slechte weer. Ze hebben de route verkort en de renners vroeg naar hun hotels gestuurd. Ondanks deze maatregelen duurde het nog steeds meer dan twee uur voordat alle renners aankwamen.

De organisatie heeft ook aangekondigd dat er geen tijdstraf zal worden opgelegd aan de renners als gevolg van de vertraging. Dit is een goede zaak, omdat het de renners in staat stelt om zich voor te bereiden op de volgende etappe zonder zich zorgen te hoeven maken over tijdstraffen.

Hoewel de noodweer een grote vertraging heeft veroorzaakt, is het belangrijk om te benadrukken dat iedereen veilig is gebleven. De organisatie heeft goed werk geleverd door de renners te beschermen tegen het slechte weer. Nu kunnen de renners zich volledig concentreren op de rest van de race.