Holland Norway Lines failliet, klanten verliezen geld

Holland Norway Lines, een veerbootmaatschappij die al meer dan 50 jaar actief is in de Noord-Europese rederijwereld, is failliet gegaan. De veerbootmaatschappij, die onder andere routes tussen Nederland en Noorwegen aanbood, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Rotterdam.

Het faillissement van Holland Norway Lines heeft grote gevolgen voor de klanten van de veerbootmaatschappij. Veel klanten hebben al geld betaald voor tickets die ze nooit zullen kunnen gebruiken. Ook hebben veel klanten hun auto’s meegenomen op de veerboten, waarvan de meeste nog steeds aan boord zijn.

De Nederlandse overheid heeft een fonds opgericht om de klanten van Holland Norway Lines te compenseren voor hun verliezen. Klanten die al geld hebben betaald voor tickets die ze niet kunnen gebruiken, kunnen een terugbetaling aanvragen bij het fonds. Ook kunnen klanten die hun auto’s meegenomen hebben op de veerboten, een vergoeding aanvragen voor de kosten die zij gemaakt hebben om hun auto’s terug te halen.

Het faillissement van Holland Norway Lines is een enorm verlies voor de Noord-Europese rederijwereld. Het is ook een groot verlies voor de vele klanten van de veerbootmaatschappij, die hun geld verloren hebben. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een fonds opgericht om deze klanten te compenseren voor hun verliezen.