Laurens Verhagen over het overlijden van zijn gehandicapte zoon

Laurens Verhagen over het overlijden van zijn gehandicapte zoon

Laurens Verhagen is een Nederlandse vader die recent het verlies van zijn gehandicapte zoon heeft moeten verwerken. Zijn zoon, Lars, was slechts 12 jaar oud toen hij overleed.

Lars was geboren met een zeldzame aandoening genaamd Angelman-syndroom. Het syndroom veroorzaakte ernstige ontwikkelingsachterstanden en epilepsie bij Lars. Hoewel hij veel medische problemen had, was hij een gelukkig kind dat veel liefde en aandacht kreeg van zijn familie.

Voor Laurens was het verlies van zijn zoon moeilijk te verwerken. Hij heeft geprobeerd om de situatie te accepteren en heeft de steun van zijn familie en vrienden gezocht om hem te helpen bij het verwerken van zijn verdriet.

Laurens heeft ook geprobeerd om de positieve herinneringen aan Lars levend te houden. Hij heeft een website opgezet waarop hij herinneringen aan Lars deelt. Ook heeft hij een stichting opgericht die geld inzamelt voor onderzoek naar Angelman-syndroom.

Laurens wil ervoor zorgen dat andere families met een kind met Angelman-syndroom de steun krijgen die hij en zijn familie hebben gekregen. Hij wil ook dat er meer onderzoek wordt gedaan naar deze aandoening, zodat er betere behandelingen kunnen worden ontwikkeld.

Het verlies van Lars heeft Laurens’ leven voor altijd veranderd. Maar door de steun van zijn familie en vrienden, en door de herinneringen aan Lars levend te houden, blijft hij sterk en gaat hij door met het werk dat hij heeft opgezet om andere families te helpen.