Ajax benoemt Jan van Halst tijdelijk tot tijdelijke algemeen directeur

Ajax heeft Jan van Halst benoemd tot tijdelijke algemeen directeur. De voormalige directeur van het bedrijf, Edwin van der Sar, stapte eerder deze maand op. Van Halst zal de leiding van Ajax tijdelijk overnemen totdat er een nieuwe algemeen directeur is gevonden.

Van Halst is geen onbekende bij Ajax. Hij was eerder werkzaam als directeur van de jeugdopleiding en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van veel talentvolle spelers, waaronder Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek.

Van Halst is een ervaren manager met een lange staat van dienst bij Ajax. Hij begon zijn carrière bij de club in 1997 als jeugdcoördinator en werd in 2008 benoemd tot directeur van de jeugdopleiding. In die functie heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling van talentvolle spelers.

De benoeming van Van Halst is een logische stap voor Ajax. Hij heeft al veel ervaring binnen de club en is goed bekend met de cultuur en het management. Hij zal de leiding overnemen totdat er een nieuwe algemeen directeur is gevonden.

Het is een spannende tijd voor Ajax. Met Van Halst aan het roer is het belangrijk dat de club blijft focussen op het ontwikkelen van talentvolle spelers. Als Van Halst in staat is om deze taak succesvol uit te voeren, dan zal Ajax zich blijven ontwikkelen als een van de beste clubs in Nederland en Europa.