Mathieu Kassovitz, hoofdrolspeler uit Amélie, ernstig gewond na motorongeluk

Mathieu Kassovitz, de Franse acteur die bekend werd door zijn hoofdrol in de film Amélie, is ernstig gewond geraakt bij een motorongeluk. Het ongeluk gebeurde op de avond van maandag 18 mei in Parijs.

Volgens de Franse politie was Kassovitz op zijn motor toen hij in botsing kwam met een auto. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen aan zijn been en arm. De artsen hebben hem geopereerd en hij is nu aan het herstellen.

Kassovitz is een van de meest bekende Franse acteurs, vooral bekend van zijn hoofdrol in de film Amélie uit 2001. In de film speelde hij de rol van Nino Quincampoix, een mysterieuze buurman van Amélie. De film werd wereldwijd een succes en won vele prijzen, waaronder vier César Awards.

Kassovitz heeft ook veel andere films gespeeld, waaronder The Crimson Rivers (2000), Babylon A.D. (2008) en The Last Panthers (2015). Hij heeft ook regie gevoerd voor films zoals La Haine (1995) en Gothika (2003).

Het ongeluk kwam als een schok voor fans over de hele wereld. Er zijn veel mensen die hun steun betuigen aan de acteur via sociale media. We hopen dat Mathieu snel herstelt en weer op de been is.