Swiatek verrast met US Open-uitval, Sabalenka nieuwe wereldranglijstnummer 1

Swiatek verrast met US Open-uitval, Sabalenka nieuwe wereldranglijstnummer 1

Iga Swiatek heeft de tenniswereld verrast door als eerste Poolse speler ooit de US Open te winnen. De 19-jarige Swiatek versloeg in de finale de Tsjechische speler Marketa Vondrousova met 6-4, 6-1.

Swiatek begon het toernooi als 54e op de wereldranglijst, maar door haar overwinning stijgt ze naar de 16e plaats. Ze is de jongste Grand Slam-kampioen sinds de Oekraïense speler Elina Svitolina won de US Open in 2018.

De overwinning van Swiatek betekent ook dat de Wit-Russische speler Aryna Sabalenka de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst is. Sabalenka heeft de afgelopen maanden een sterke prestatie geleverd en is nu de eerste Wit-Russische speler die de top van de wereldranglijst bereikt.

Swiatek heeft ook bewezen dat ze een geweldige speler is. Ze heeft het toernooi zonder setverlies afgesloten en heeft haar tegenstanders met haar agressieve spel verslagen.

Het is duidelijk dat Swiatek een grote toekomst heeft in de tenniswereld. Ze heeft laten zien dat ze een geduchte concurrent is voor andere topspelers en dat ze in staat is om grote toernooien te winnen. We kunnen alleen maar afwachten wat ze in de toekomst nog meer gaat bereiken.