Manager Jerry Lee Lewis weerspreekt dat zanger (87) is overleden

Manager Jerry Lee Lewis weerspreekt dat zanger (87) is overleden

Meerdere media berichtten woensdagavond dat rock-‘n-rollzanger Jerry Lee Lewis is overleden, maar volgens zijn manager leeft de artiest nog gewoon. Entertainmentsite TMZ meldde als eerste dat de muzikant op 87-jarige leeftijd was overleden in zijn huis in de Amerikaanse stad Memphis.

Een woordvoerder van de Great Balls of Fire-zanger liet snel daarop aan Amerikaanse media weten dat de zanger nog leeft. “TMZ heeft foutief bericht op basis van een anonieme tip die bullshit was.”

Lewis kampt de laatste tijd met gezondheidsproblemen. Eerder deze maand was hij te ziek om aanwezig te zijn bij de ceremonie waarbij hij werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame.

Volgens zijn management had de zanger griep. Singer-songwriter Kris Kristofferson, bekend van onder meer het nummer Me and Bobby McGee, nam de prijs namens hem in ontvangst en overhandigde deze later aan Lewis.

Lewis was met name bekend van zijn hit Great Balls of Fire, die hij in 1957 uitbracht. Het nummer was onder meer te horen in de Top Gun-films.