Primoz Roglic wint Vuelta-finale door moddervloed, terwijl Remco Evenepoel tijd verliest

Primoz Roglic wint Vuelta-finale door moddervloed, terwijl Remco Evenepoel tijd verliest

Primoz Roglic heeft de Vuelta-finale gewonnen door een moddervloed. De Sloveense renner van Jumbo-Visma was de sterkste in de laatste etappe, die gekenmerkt werd door een modderige afdaling. Roglic kwam als eerste over de finishlijn en won zo de Vuelta.

Remco Evenepoel, die de Vuelta leidde, verloor tijd in de laatste etappe. De Belgische renner van Deceuninck-Quick Step kwam als tweede over de finishlijn, maar verloor meer dan twee minuten op Roglic. Evenepoel werd uiteindelijk tweede in het algemeen klassement, achter Roglic.

De Vuelta-finale was een spannende race. Roglic en Evenepoel begonnen de dag met een verschil van slechts twee seconden. De modderige afdaling zorgde voor veel drama en maakte het verschil tussen de twee renners. Evenepoel verloor tijd op Roglic, waardoor hij uiteindelijk tweede werd.

De Vuelta is gewonnen door Primoz Roglic, terwijl Remco Evenepoel tweede werd. Roglic was de sterkste in de laatste etappe, die gekenmerkt werd door een modderige afdaling. Evenepoel verloor tijd op Roglic, waardoor hij uiteindelijk tweede werd in het algemeen klassement.