Ajax komt verder achterop na teleurstellend gelijkspel tegen Fortuna

Ajax komt verder achterop na teleurstellend gelijkspel tegen Fortuna

Sittard

Ajax heeft zaterdagavond een teleurstellend gelijkspel gespeeld tegen Fortuna Sittard. De ploeg uit Amsterdam kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de wedstrijd die plaatsvond in de Johan Cruijff Arena. Het was een matige wedstrijd, waarin Ajax geen kansen kon creëren.

Deze resultaat betekent dat Ajax verder achterop komt in de competitie. De ploeg staat nu op de tweede plaats, met vier punten achterstand op koploper PSV. Ook de concurrentie van AZ en Feyenoord is groot, waardoor het voor Ajax steeds moeilijker wordt om de titel te behalen.

De spelers van Ajax waren na afloop duidelijk teleurgesteld. Trainer Erik ten Hag zei: “We hadden meer verwacht van deze wedstrijd. We hadden meer druk moeten zetten en meer kansen moeten creëren. We hebben geprobeerd om het spel te versnellen, maar dat is ons niet gelukt.”

Ajax heeft nu nog negen wedstrijden te gaan in de competitie. Om de titel te behalen, zullen ze hun beste voetbal moeten laten zien en meer punten moeten verzamelen dan hun concurrenten. Als Ajax hun prestaties niet verbeteren, zal het moeilijk worden om de titel te behalen.