Portugese directeur kritiseert opzet coëfficiëntenlijst na mislukte kwalificatie voor Champions League

Portugese directeur kritiseert opzet coëfficiëntenlijst na mislukte kwalificatie voor Champions League

De Portugese voetbalclub Benfica heeft een mislukte kwalificatie voor de Champions League ervaren, waardoor de directeur van de club, Rui Costa, kritiek heeft geuit op de opzet van de coëfficiëntenlijst. De lijst bepaalt welke teams zich kwalificeren voor de Champions League.

Volgens Rui Costa heeft de opzet van de lijst geleid tot een ongelijke verdeling van de plaatsen in de Champions League. Hij stelt dat teams die al jarenlang in de competitie spelen, een voordeel hebben ten opzichte van teams die recentelijk zijn toegevoegd.

De directeur stelt dat er een meer rechtvaardige manier moet zijn om teams te beoordelen op hun prestaties in de competitie. Hij stelt dat er meer rekening moet worden gehouden met de prestaties van teams over een langere periode in plaats van alleen de resultaten van het afgelopen seizoen.

Rui Costa stelt ook dat er meer rekening moet worden gehouden met het aantal wedstrijden dat een team speelt. Volgens hem is het onrechtvaardig dat teams die meer wedstrijden spelen, een lagere coëfficiënt krijgen dan teams die minder wedstrijden spelen.

De directeur van Benfica stelt dat er een meer rechtvaardige manier moet zijn om teams te beoordelen op hun prestaties in de competitie. Hij stelt dat er rekening moet worden gehouden met de prestaties van teams over een langere periode, het aantal wedstrijden dat ze spelen en andere factoren. Hij hoopt dat er verandering zal komen in de opzet van de coëfficiëntenlijst, zodat alle teams eerlijke kansen krijgen om zich te kwalificeren voor de Champions League.