Tientallen Eritreeërs gewond geraakt door politiegeschoten tijdens demonstratie in Tel Aviv

Tientallen Eritreeërs gewond geraakt door politiegeschoten tijdens demonstratie in Tel Aviv

Vandaag hebben tientallen Eritreeërs gewond geraakt door politiegeschoten tijdens een demonstratie in Tel Aviv, Israël. De demonstratie was georganiseerd door Eritreeërs die in Israël wonen om te protesteren tegen de Israëlische autoriteiten die hun rechten als migranten negeren.

Volgens de Israëlische politie waren er ongeveer 500 demonstranten, waaronder veel Eritreeërs. De demonstratie begon vreedzaam, maar de situatie verslechterde toen de politie de demonstranten begon te bestrijden met pepperspray en rubberkogels.

Volgens de Israëlische autoriteiten werden de demonstranten geconfronteerd met “gewelddadige incidenten” en werden ze gedwongen om de orde te herstellen. Volgens getuigen werd er echter niet gewelddadig gehandeld door de demonstranten.

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Gilad Erdan, veroordeelde de demonstratie en zei dat de autoriteiten “geen andere keuze hadden dan de orde te herstellen”.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu riep op tot kalmte en zei dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de gebeurtenissen. Hij zei ook dat Israël “de rechten van alle migranten respecteert”.

Het aantal gewonden is nog niet bekend, maar volgens getuigen zijn er tientallen Eritreeërs gewond geraakt door de politiegeschoten. Er zijn ook meldingen van arrestaties.

De situatie is nog steeds onrustig in Tel Aviv en er wordt verwacht dat er meer protesten zullen volgen. Het is belangrijk dat de Israëlische autoriteiten hun verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat migranten hun rechten krijgen.