PSV sluit topweek af met eenvoudige overwinning op RKC Waalwijk

PSV heeft een succesvolle week afgesloten met een eenvoudige overwinning op RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Roger Schmidt won met 0-2 in het Rat Verlegh Stadion. PSV begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al vroeg in de wedstrijd kansen. Na een kwartier spelen kreeg PSV een penalty, die werd benut door Donyell Malen. Vlak voor rust verdubbelde Cody Gakpo de voorsprong. Na de rust bleef PSV de bovenliggende partij en kon RKC Waalwijk geen kansen meer creëren.

De overwinning was de derde op rij voor PSV. Eerder deze week won PSV met 0-2 van FC Groningen en 0-3 van FC Utrecht. Met deze resultaten heeft PSV zichzelf in een goede positie gebracht voor de strijd om de titel. Na de winst op RKC Waalwijk staat PSV nu tweede in de Eredivisie, op twee punten achter Ajax.

De overwinning was ook belangrijk voor trainer Roger Schmidt. De Duitser kreeg de afgelopen weken veel kritiek na een aantal mindere resultaten. Maar met de drie overwinningen heeft hij laten zien dat PSV weer op de goede weg is.

PSV heeft nu twee weken vrij vanwege de internationale break. Na deze break staat er een belangrijke wedstrijd tegen AZ op het programma. Als PSV hierin wint, kan het team weer dichtbij Ajax komen in de strijd om de titel.