Rusland organiseert opnieuw verkiezingen in bezet Oekraïens gebied.

Rusland heeft aangekondigd dat er op 11 november opnieuw verkiezingen gehouden worden in het door hen bezette Oekraïense gebied. De verkiezingen zullen plaatsvinden in de twee gebieden Donetsk en Luhansk, die sinds 2014 onder controle staan van pro-Russische separatisten.

De verkiezingen zijn controversieel omdat ze in strijd zijn met de Oekraïense grondwet. Oekraïne heeft al aangegeven dat de verkiezingen niet erkend zullen worden en dat ze geen legitimiteit hebben. Ook de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de verkiezingen en hebben aangegeven dat ze niet zullen erkennen.

De verkiezingen zijn echter een belangrijke stap in de pogingen van Rusland om meer controle te krijgen over het gebied. Rusland heeft al eerder verkiezingen gehouden in Donetsk en Luhansk, maar deze werden niet erkend door Oekraïne, de Europese Unie of de Verenigde Staten.

De verkiezingen zullen waarschijnlijk leiden tot een verdere escalatie van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. De verkiezingen zullen waarschijnlijk ook leiden tot een verdere verdeeldheid tussen Oekraïne en de Europese Unie, die al jarenlang worstelt met de Russische invloed in Oost-Europa.

Het is duidelijk dat de verkiezingen een belangrijke stap zijn in de pogingen van Rusland om meer controle te krijgen over het gebied. Het is echter ook duidelijk dat de verkiezingen niet erkend zullen worden door Oekraïne, de Europese Unie of de Verenigde Staten, wat waarschijnlijk leidt tot een verdere escalatie van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.