Mohamed Al Fayed (94) overleden, vader van zoon die omkwam met prinses Diana

Op 9 juli 2020 is Mohamed Al Fayed, de vader van Dodi Al Fayed, overleden. Dodi Al Fayed was de vriend van prinses Diana, die samen met hem omkwam in een auto-ongeluk in 1997. Mohamed Al Fayed was 94 jaar oud.

Mohamed Al Fayed was een Egyptische zakenman en miljardair. Hij was eigenaar van het luxueuze Harrods-departementstore in Londen. Hij was ook eigenaar van het voetbalteam Fulham FC.

Mohamed Al Fayed was een bekende figuur in de Britse samenleving. Hij had een grote invloed op de Britse politiek en had veel contacten met politici. Hij was ook een goede vriend van prins Charles en prinses Diana.

Na het tragische ongeluk waarbij Dodi Al Fayed en prinses Diana omkwamen, heeft Mohamed Al Fayed jarenlang geprobeerd om de waarheid achter hun dood te achterhalen. Hij geloofde dat er meer aan de hand was dan alleen een tragisch ongeluk.

Mohamed Al Fayed is overleden op 94-jarige leeftijd. Zijn familie heeft een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat hij zal worden herinnerd als een liefdevolle vader, grootvader en echtgenoot. Ze zeggen ook dat hij een man was die altijd voor zijn familie zorgde en die veel liefde had voor zijn land Egypte.