Albert Heijn voegt mogelijkheid om af te rekenen met bankpas toe aan de app

Albert Heijn voegt mogelijkheid om af te rekenen met bankpas toe aan de app

Supermarktketen Albert Heijn voegt een betaalfunctie toe aan de AH-app, waarmee klanten hun online bestelde boodschappen vooraf kunnen afrekenen. Vooralsnog is de nieuwe functie beschikbaar voor mensen die bankieren bij ING of Rabobank, zo laat AH weten.

Nu rekenen klanten de boodschappen die ze via de site of app hebben besteld nog aan de deur af. Voortaan kan dat dus met een betaalpas die in de AH-app is geïntegreerd. Er zijn nog geen concrete plannen om dit ook in de winkel toe te passen.

AH zet steeds meer functies bij elkaar in de app. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld al met zegels sparen en de kassabon. “En omdat betalen een belangrijk onderdeel van boodschappen doen is, introduceren we nu een betaaloplossing in de app: de digitale betaalpas”, aldus het bedrijf.

Om de betaalfunctie te gebruiken, moet je eenmalig je bankpas activeren in de app. Dan kun je er daarna je bestelde boodschappen mee afrekenen. Het bedrag waarvoor je bestelt, wordt gereserveerd op je rekening. Dat lijkt een beetje op hoe een creditcard werkt.

“Na het bezorgen van de boodschappen en het verrekenen van statiegeld van ingeleverde flessen of kratten, wordt de betaling definitief gemaakt.”

De digitale betaalpas is een samenwerking tussen Albert Heijn, Adyen, ING, Mastercard en Rabobank.