Swiatek bereikt achtste finales US Open, Wozniacki volgt

Swiatek bereikt achtste finales US Open, Wozniacki volgt

De 19-jarige Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de tweede keer in haar carrière een Grand Slam-finale bereikt. Na haar overwinning op de Amerikaanse Shelby Rogers in de kwartfinale van de US Open, heeft Swiatek zich geplaatst voor de achtste finale. Ze zal het opnemen tegen de Deense tennisster Caroline Wozniacki, die eerder de Tsjechische Karolina Muchova versloeg.

Swiatek is de eerste Poolse speler die ooit een Grand Slam-finale heeft bereikt. Ze won vorig jaar al de French Open, waardoor ze de jongste Grand Slam-winnaar is sinds Monica Seles in 1992. Swiatek heeft ook al een aantal grote toernooien gewonnen, waaronder het WTA-toernooi van Rome en het WTA-toernooi van Dubai.

Wozniacki, die al twee keer eerder een Grand Slam-finale heeft gespeeld, is ook een ervaren speler. Ze won de Australian Open in 2018 en heeft ook al een aantal andere toernooien gewonnen, waaronder het WTA-toernooi van Indian Wells en het WTA-toernooi van Miami.

Het duel tussen Swiatek en Wozniacki belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide spelers zijn ervaren en getalenteerd, dus het zal interessant zijn om te zien wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Het is ook interessant om te zien of Swiatek haar titel als jongste Grand Slam-winnaar kan verdedigen.

De finale tussen Swiatek en Wozniacki zal plaatsvinden op zaterdag 12 september. Het zal zeker een wedstrijd om naar uit te kijken zijn, dus houd het in de gaten!