Roda JC verliest door fout, FC Groningen herpakt zich

Roda JC verliest door fout, FC Groningen herpakt zich

Roda JC heeft afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen FC Groningen. De Kerkradenaren verloren met 3-1, waardoor ze op de twaalfde plaats staan in de Eredivisie. De verliezende partij had vooral zelf schuld aan de nederlaag, omdat er een fout gemaakt werd in de verdediging.

De wedstrijd begon goed voor Roda JC. Na een kwartier spelen kwamen ze op voorsprong door een doelpunt van Lars Veldwijk. Het leek erop dat de Kerkradenaren de wedstrijd onder controle hadden, maar al snel ging het mis. Door een fout in de verdediging kreeg FC Groningen een penalty, die verzilverd werd door Tom van Weert.

Roda JC probeerde de schade te beperken, maar FC Groningen herpakte zich en scoorde nog twee keer. De Kerkradenaren kregen nog wel kansen, maar deze werden niet benut. Uiteindelijk was het FC Groningen dat met 3-1 won.

Het is voor Roda JC een teleurstellende uitslag, omdat ze zo dicht bij een overwinning stonden. De Kerkradenaren zullen de fout in hun verdediging moeten analyseren en er van leren, zodat ze in de toekomst betere resultaten kunnen behalen.