Forugh Karimi wint Hebban Debuutprijs 2023 met boek over vluchtelingen

Forugh Karimi wint Hebban Debuutprijs 2023 met boek over vluchtelingen

Forugh Karimi, een Afghaanse schrijfster, heeft de Hebban Debuutprijs 2023 gewonnen met haar boek over vluchtelingen. Het boek, getiteld ‘De lange weg naar huis’, is gebaseerd op de ervaringen van Karimi als vluchteling.

De Hebban Debuutprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur die zijn of haar debuutroman heeft gepubliceerd. De prijs is bedoeld om nieuwe schrijvers te ondersteunen en hun werk te promoten.

Karimi is in 2018 naar Nederland gevlucht, waar ze sindsdien woont. Haar boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen als vluchteling en de moeilijkheden die ze heeft moeten doorstaan. Het verhaal gaat over een Afghaanse vrouw die haar land ontvlucht en op zoek gaat naar een nieuw leven in Europa.

De jury van de Hebban Debuutprijs was onder de indruk van Karimi’s verhaal en de manier waarop ze haar ervaringen heeft verwerkt in haar boek. Ze hebben haar uitgeroepen tot winnaar van de prijs.

Karimi is erg blij met de prijs en hoopt dat haar verhaal anderen kan inspireren. Ze heeft gezegd dat ze hoop dat haar boek mensen kan helpen begrijpen wat vluchtelingen meemaken en dat het hen kan helpen om meer begrip te krijgen voor hun situatie.

Met de Hebban Debuutprijs heeft Karimi een belangrijke stap gezet in haar carrière als schrijfster. We hopen dat ze nog veel meer succesvolle boeken zal schrijven en dat we nog veel meer van haar prachtige verhalen zullen horen.