Rijkswaterstaat voert herstelwerkzaamheden uit aan stuw Grave, Maas is de hele dag afgesloten

Rijkswaterstaat heeft herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de stuw Grave in de Maas. Als gevolg hiervan is de Maas de hele dag afgesloten.

De stuw Grave is een belangrijke schakel in het waterbeheer in Nederland. De stuw zorgt ervoor dat het waterpeil in de Maas op een bepaald niveau blijft. Daarnaast zorgt de stuw ervoor dat er geen overstromingen kunnen plaatsvinden.

Om de stuw Grave in goede staat te houden, moeten er regelmatig onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om herstelwerkzaamheden uit te voeren aan de stuw. Als gevolg hiervan is de Maas de hele dag afgesloten.

Het doel van de herstelwerkzaamheden is om de stuw Grave weer in goede staat te krijgen. Door deze herstelwerkzaamheden kunnen er geen overstromingen plaatsvinden en blijft het waterpeil in de Maas op een veilig niveau.

Rijkswaterstaat verwacht dat de herstelwerkzaamheden binnen enkele dagen zijn afgerond. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, zal de Maas weer volledig opengesteld worden.