Spaanse bondsvoorzitter biedt excuses aan voor kus, maar stelt ook dat hij 'gelyncht' is

Spaanse bondsvoorzitter biedt excuses aan voor kus, maar stelt ook dat hij ‘gelyncht’ is

De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales heeft excuses aangeboden voor een kus die hij gaf aan een vrouwelijke journaliste, maar hij stelt ook dat hij is ‘gelyncht’ door de media.

Het incident vond plaats tijdens een persconferentie in Madrid, waar Rubiales deelnam als vertegenwoordiger van de Spaanse voetbalbond. Na afloop van de bijeenkomst gaf Rubiales de journaliste een kus op de wang. De beelden van de kus gingen viraal op sociale media en er ontstond een storm van kritiek.

Rubiales bood vervolgens zijn excuses aan voor het incident, maar hij stelt ook dat hij is ‘gelyncht’ door de media. Hij zei dat hij geen slechte bedoelingen had en dat hij alleen maar probeerde om de journaliste te bedanken voor haar steun.

Hoewel veel mensen begrip tonen voor Rubiales’ excuses, is er ook kritiek op zijn verklaring. Sommige mensen stellen dat het incident een voorbeeld is van seksuele intimidatie en dat Rubiales meer moet doen om zijn excuses te accepteren. Anderen stellen dat de kus ongepast was, maar dat Rubiales niet verantwoordelijk moet worden gesteld voor de reacties van anderen.

Hoe dan ook, het incident toont aan dat er nog steeds veel werk te doen is om seksuele intimidatie in de sportwereld te bestrijden. Rubiales heeft in ieder geval laten zien dat hij zich bewust is van de gevolgen van zijn acties en dat hij bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn fouten.