Ajax treft met Marseille en Brighton zware tegenstanders in Europa League

Ajax treft met Marseille en Brighton zware tegenstanders in Europa League

Ajax heeft twee zware tegenstanders getroffen in de loting van de Europa League. De Amsterdammers krijgen het in de groepsfase te maken met Marseille uit Frankrijk en Brighton & Hove Albion uit Engeland.

Marseille is een van de oudste clubs in Europa en heeft een rijke historie. De club won de Champions League in 1993 en heeft al vele grote Europese prijzen gewonnen. In de afgelopen jaren heeft Marseille een sterke ploeg opgebouwd, waarmee ze vorig seizoen de Franse beker wonnen.

Brighton & Hove Albion is een Engelse club die vorig seizoen promoveerde naar de Premier League. De club heeft een aantal goede spelers in hun selectie, waaronder de Nederlandse aanvaller Jurgen Locadia. Ondanks dat Brighton & Hove Albion nog geen Europese prijzen heeft gewonnen, zal Ajax zich geen illusies maken over deze tegenstander.

Ajax zal dus twee zware tegenstanders tegenkomen in de Europa League. De Amsterdammers zullen hun best moeten doen om door te dringen tot de volgende ronde. Als ze dat lukt, zal dat een grote prestatie zijn.