Snapchat introduceert reeks nieuwe functies: dit wordt toegevoegd

Snapchat introduceert reeks nieuwe functies: dit wordt toegevoegd

Snapchat introduceert donderdag een reeks nieuwe camera- en bewerkfuncties. Daarmee moet het makkelijker worden om foto’s of video’s te maken en achteraf te bewerken.

Het platform schaart de nieuwe mogelijkheden onder de naam Director Mode. Daarvan zijn in ieder geval vier nieuwe functies onderdeel. Zo kunnen Snapchatters gebruikmaken van een zogenoemde green screen-modus. Dat is een groen scherm dat wordt gebruikt om fictieve achtergronden te projecteren.

Het wordt ook mogelijk om beelden te versnellen of te vertragen. Met de functie Dual Camera kunnen gebruikers twee dingen op hetzelfde moment filmen. Daarnaast zou het nu makkelijker moeten worden om video’s achteraf snel te bewerken.

Naast Director Mode voegt het platform ook twaalf nieuwe mogelijkheden toe aan Snapchat+. Dat is een abonnement waarmee gebruikers tegen betaling toegang krijgen tot exclusieve en experimentele functies.

Snapchat komt onder meer met een functie waarmee betalende gebruikers zelf kunnen bepalen hoelang hun verhalen voor andere mensen zijn te zien. Ze kunnen een periode instellen van een uur tot maximaal een week. Voor normale gebruikers geldt een standaard van een dag.

Het platform laat betalende gebruikers ook unieke meldingsgeluiden instellen. Zo kunnen zij, zonder dat ze op hun telefoon hoeven te kijken, horen welke vriend of vriendin een bericht heeft gestuurd.