NS Publieksprijs keert terug met verbeterde stemprocedure na problemen met stemfraude

De NS Publieksprijs is een jaarlijkse verkiezing waarin het publiek de beste NS-stations kan kiezen. De verkiezing is een initiatief van NS en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Dit jaar keert de verkiezing terug met een verbeterde stemprocedure na problemen met stemfraude in voorgaande jaren.

De stemprocedure is dit jaar aangepast om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van de verkiezing. Om te stemmen moeten gebruikers een geldig e-mailadres invoeren, waarna ze een unieke link ontvangen om hun stem uit te brengen. Deze link kan slechts één keer worden gebruikt, waardoor het onmogelijk is om meerdere keren te stemmen. Ook is er een limiet ingesteld op het aantal stemmen dat per dag uitgebracht kan worden.

De verkiezing biedt ook een kans voor het publiek om hun mening te geven over de stations die ze gebruiken. De winnaar van de verkiezing wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een juryrapport. De jury bestaat uit een selectie van experts die de stations beoordelen op verschillende criteria, zoals toegankelijkheid, veiligheid en klantvriendelijkheid.

De NS Publieksprijs biedt het publiek de kans om hun stem uit te brengen en de beste stations te kiezen. Door de verbeterde stemprocedure is het nu moeilijker om misbruik te maken van de verkiezing. De winnaar van de verkiezing zal bekend worden gemaakt in november.