FIFA-voorzitter Infantino veroordeelt kus van Rubiales: 'Dit had niet mogen gebeuren'

FIFA-voorzitter Infantino veroordeelt kus van Rubiales: ‘Dit had niet mogen gebeuren’

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de kus van de Spaanse voetbalbondvoorzitter Luis Rubiales op de wang van de Spaanse bondscoach Robert Moreno veroordeeld. Infantino zei dat dit niet had mogen gebeuren en dat het een slecht voorbeeld is voor de voetbalwereld.

De kus tussen Rubiales en Moreno vond plaats na de Europese kampioenschappen voor landenteams in juni. Rubiales kuste Moreno op de wang om hem te bedanken voor zijn prestaties als bondscoach.

Infantino zei dat hij het gedrag van Rubiales niet goedkeurde. Hij zei dat het een slecht voorbeeld is voor andere voetbalbonden en dat het niet had mogen gebeuren.

Infantino benadrukte dat de FIFA-regels duidelijk zijn: er mag geen fysiek contact zijn tussen spelers, coaches en andere personen in de voetbalwereld. Hij zei dat iedereen zich aan de regels moet houden om een goed voorbeeld te geven.

De FIFA-voorzitter benadrukte ook dat er geen excuses zijn voor dit soort gedrag. Hij zei dat het belangrijk is dat iedereen respect toont voor elkaar, ongeacht hun positie in de voetbalwereld.

Infantino riep iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de regels te houden. Hij zei dat dit de beste manier is om een goed voorbeeld te geven aan anderen in de voetbalwereld.