Twente verliest afscheidswedstrijd tegen Fenerbahçe en verlaat Europees voetbal

Twente heeft afscheid genomen van het Europese voetbal. De ploeg uit Enschede verloor woensdagavond met 2-1 van Fenerbahçe in de laatste wedstrijd van de Europa League. Twente had al geen kans meer op overwintering in de Europa League, maar wilde toch graag afscheid nemen met een overwinning.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Twente. Na een kwartier spelen kwam de ploeg uit Enschede op voorsprong door een doelpunt van Luc Castaignos. Helaas bleek dat het enige doelpunt van Twente voor de rust. Na rust kwam Fenerbahçe sterk terug en wist de ploeg uit Istanbul de stand gelijk te trekken. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Fenerbahçe nog een tweede doelpunt, waardoor Twente de wedstrijd met 2-1 verloor.

Met deze nederlaag neemt Twente afscheid van het Europese voetbal. De ploeg uit Enschede had al geen kans meer op overwintering in de Europa League, maar had toch graag afscheid genomen met een overwinning. Helaas lukte dat niet, maar Twente kijkt met trots terug op het Europese avontuur. De ploeg uit Enschede heeft dit seizoen laten zien dat ze ook op Europees niveau mee kunnen doen.