Rutte verschijnt donderdag voor verhoor bij Enquêtecommissie over fraudebeleid

Rutte verschijnt donderdag voor verhoor bij Enquêtecommissie over fraudebeleid

Donderdag zal premier Mark Rutte voor het eerst verschijnen voor een verhoor bij de Enquêtecommissie over het fraudebeleid van de Nederlandse overheid. De Enquêtecommissie is ingesteld om de Nederlandse overheid te onderzoeken op het gebied van fraudebestrijding.

De verhoren zullen worden gehouden in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. De verhoren zullen worden geleid door de voorzitter van de Enquêtecommissie, professor dr. J.J.M. (Hans) van Mierlo.

Het verhoor van premier Rutte is een belangrijke stap in het onderzoek van de Enquêtecommissie. Het doel van het onderzoek is om te bepalen of de Nederlandse overheid voldoende maatregelen heeft genomen om fraude te voorkomen en te bestrijden.

De verhoren zullen worden uitgezonden op televisie en op internet. Ook zullen er verschillende journalisten aanwezig zijn om verslag te doen van de verhoren.

De verhoren zullen waarschijnlijk meerdere dagen duren, afhankelijk van de vragen die aan premier Rutte worden gesteld. Het is nog niet bekend wanneer de verhoren precies zullen eindigen.

Het verhoor van premier Rutte is een belangrijk moment in het onderzoek van de Enquêtecommissie. Het is belangrijk dat er duidelijkheid komt over de maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om fraude te voorkomen en te bestrijden.