Twee mensen gewond geraakt bij gasexplosie in flatgebouw in Hengelo

Vandaag heeft een gasexplosie plaatsgevonden in een flatgebouw in Hengelo. Twee mensen zijn hierbij gewond geraakt. De explosie vond plaats in een flat aan de Kerkstraat.

De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te beoordelen. Er zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen die ze hebben opgelopen door de explosie. De politie heeft ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de explosie.

Volgens de brandweer was de explosie het gevolg van een gaslek in de flat. Er is onmiddellijk een gasdetectie uitgevoerd om te controleren of er nog meer gaslekken aanwezig waren. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn.

De bewoners van het flatgebouw zijn ontruimd en worden opgevangen door de gemeente Hengelo. De gemeente heeft aangeboden om de bewoners tijdelijk onderdak te bieden in een nabijgelegen hotel.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Het is nog niet bekend of er sprake is van een technisch defect of dat er sprake is van een criminele daad.

Het is een schokkende gebeurtenis voor de bewoners van Hengelo. We hopen dat de twee gewonde personen snel herstellen en dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van de explosie.