ongelukVijf spoorwerkers komen om bij treinongeluk in Noord-Italië

Vijf spoorwerkers zijn omgekomen bij een treinongeluk in Noord-Italië. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de stad Lodi, zo’n 50 kilometer ten noorden van Milaan. Volgens de Italiaanse autoriteiten was de trein op weg naar Milaan toen hij op een stilstaande trein botste.

De vijf slachtoffers waren allemaal spoorwerkers die bezig waren met het onderhoud van het spoor. Ze waren bezig met het vervangen van rails toen de trein hen raakte. Er zijn ook twee andere spoorwerkers gewond geraakt bij het ongeluk.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van de slachtoffers. Hij heeft ook aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.

Het ongeluk is een tragedie voor de families van de slachtoffers en voor de Italiaanse samenleving. Het is een herinnering aan de gevaren die verbonden zijn aan het werken op het spoor. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen.