Giuliani, ex-advocaat van Trump, beschuldigt stembureau ten onrechte van fraude.

Giuliani, ex-advocaat van Trump, beschuldigt stembureau ten onrechte van fraude.

Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van president Donald Trump, heeft beschuldigingen geuit dat stembureaus ten onrechte fraude hebben gepleegd bij de verkiezingen van 2020. Giuliani en andere leden van het Trump-kamp hebben geweigerd om hun beweringen te onderbouwen met bewijs, maar hebben wel herhaaldelijk verklaard dat er fraude heeft plaatsgevonden.

Giuliani heeft verschillende verklaringen afgelegd waarin hij beweert dat er sprake is van verkiezingsfraude. Hij heeft bijvoorbeeld verklaard dat er stembiljetten zijn gebruikt die niet door de kiezers zijn ingevuld, dat er stemmen zijn uitgebracht door mensen die niet in aanmerking kwamen om te stemmen en dat er stemmen zijn uitgebracht door mensen die al waren overleden.

Hoewel Giuliani en anderen beweren dat er fraude heeft plaatsgevonden, is er tot nu toe geen bewijs geleverd. De meeste verkiezingsautoriteiten in de Verenigde Staten hebben verklaard dat er geen bewijs is voor verkiezingsfraude. Ook de FBI heeft gezegd dat er geen bewijs is voor verkiezingsfraude.

Hoewel Giuliani en anderen beweren dat er fraude heeft plaatsgevonden, is het belangrijk om te onthouden dat er tot nu toe geen bewijs is geleverd. Als er bewijs wordt gevonden, zal het onderzocht worden en zullen de verantwoordelijken vervolgd worden. Tot die tijd is het belangrijk om de beschuldigingen van Giuliani en anderen met een korrel zout te nemen.