UEFA beslist: Geen tweede schorsing voor Rubiales

UEFA beslist: Geen tweede schorsing voor Rubiales

De UEFA heeft besloten dat Rubiales, de president van de Spaanse voetbalbond, geen tweede schorsing zal krijgen. Deze beslissing komt na een onderzoek naar een incident tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax.

Het incident vond plaats toen Rubiales een woordenwisseling had met een van de scheidsrechters. Hoewel de UEFA de situatie serieus nam, heeft het besloten dat er geen tweede schorsing zal worden opgelegd. In plaats daarvan zal Rubiales een waarschuwing krijgen en zal hij worden verzocht om zich in het vervolg te houden aan de voetbalregels.

De Spaanse voetbalbond heeft de beslissing van de UEFA verwelkomd. Volgens hen is het belangrijk dat er een duidelijk signaal wordt afgegeven dat het gedrag van Rubiales niet langer wordt getolereerd. Ze benadrukken dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de regels houdt en dat er geen ruimte is voor intimidatie of agressie.

De UEFA heeft bevestigd dat Rubiales niet langer onderwerp is van verdere disciplinaire maatregelen. Ze benadrukken echter wel dat iedereen zich aan de regels moet houden en dat er geen ruimte is voor intimidatie of agressie. Als Rubiales zich niet aan de regels houdt, kan hij opnieuw worden geschorst.