Noord-Hollandse Provincie krijgt gelijk in zaak over Diemense biomassacentrale

De Noord-Hollandse Provincie heeft een belangrijke overwinning behaald in de zaak over de Diemense biomassacentrale. De Raad van State heeft de provincie in het gelijk gesteld en de vergunning voor de centrale vernietigd.

De biomassacentrale, gepland voor Diemen, was een initiatief van de provincie Noord-Holland om duurzame energie te produceren. De centrale zou stroom produceren door het verbranden van houtpellets.

De provincie Noord-Holland was van mening dat de centrale een goede manier was om duurzame energie te produceren. Echter, de Raad van State was van mening dat de provincie niet voldoende rekening had gehouden met de milieu-effecten van de centrale. De Raad oordeelde dat de provincie niet voldoende onderzoek had gedaan naar de mogelijke gevolgen voor het milieu, zoals luchtvervuiling en geluidsoverlast.

De Raad van State heeft de vergunning voor de biomassacentrale vernietigd, waardoor de centrale niet gebouwd kan worden. Dit is een belangrijke overwinning voor de provincie Noord-Holland, omdat het betekent dat er geen schadelijke milieu-effecten zullen optreden als gevolg van de centrale.

De provincie Noord-Holland is blij met het besluit van de Raad van State en zal nu op zoek gaan naar andere manieren om duurzame energie te produceren. De provincie is ervan overtuigd dat er alternatieve manieren zijn om duurzame energie te produceren die geen schadelijke milieu-effecten hebben.