In Canada gevonden: Opnieuw tientallen graven van inheemse kinderen

In Canada is opnieuw een schokkende ontdekking gedaan. In de buurt van het stadje Kamloops in de provincie British Columbia zijn tientallen graven van inheemse kinderen gevonden. De graven werden ontdekt op het terrein van een voormalig schoolcomplex dat gebruikt werd door de katholieke kerk om inheemse kinderen op te voeden.

De ontdekking is een schok voor de inheemse gemeenschap. Veel inheemse mensen hebben familieleden die naar dit schoolcomplex zijn gestuurd en nooit meer zijn teruggekeerd. De ontdekking bevestigt hun vermoedens dat hun familieleden begraven liggen op het terrein.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn medeleven betuigd aan de inheemse gemeenschap en heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de omstandigheden waaronder de kinderen begraven zijn. Hij heeft ook aangekondigd dat er een nationale herdenking zal worden gehouden ter nagedachtenis van de kinderen.

De Canadese regering heeft ook aangekondigd dat er maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat er nog meer inheemse kinderen worden begraven op schoolcomplexen. Er zal bijvoorbeeld meer toezicht komen op de scholen en er zal meer geld worden geïnvesteerd in de opvoeding van inheemse kinderen.

De ontdekking van de tientallen graven van inheemse kinderen is een schokkende herinnering aan de lange geschiedenis van onderdrukking en discriminatie van inheemse volkeren in Canada. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort dingen nog eens gebeuren.