Ajax betaalt minstens 16 miljoen euro voor Ligue 2-topschutter Mikautadze

Ajax betaalt minstens 16 miljoen euro voor Ligue 2-topschutter Mikautadze

Ajax heeft een akkoord bereikt met de Franse voetbalclub Toulouse FC om de Georgische spits Giorgi Mikautadze te verwerven. De 21-jarige aanvaller was de topschutter in Ligue 2, de tweede divisie van Frankrijk, met 15 doelpunten. Volgens verschillende bronnen betaalt Ajax minstens 16 miljoen euro voor de speler.

Mikautadze is een jonge, veelbelovende spits die als een van de beste spelers in Ligue 2 werd beschouwd. Hij maakte zijn debuut in de Franse competitie in 2018 en scoorde sindsdien meer dan 20 doelpunten. In de afgelopen twee seizoenen was hij de topschutter van Ligue 2.

Ajax heeft al een aantal jonge, veelbelovende spelers verworven, waaronder Antony, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré. Met Mikautadze lijkt Ajax opnieuw een talentvolle speler te hebben verworven die de club kan helpen om zijn doelstellingen te bereiken.

De transfer van Mikautadze is een duidelijk signaal dat Ajax op zoek is naar jonge, veelbelovende spelers die de club kunnen helpen om zijn doelstellingen te bereiken. Het is een goede zet van Ajax om deze speler te verwerven, aangezien hij al bewezen heeft dat hij een geweldige aanvaller is. Als hij goed presteert bij Ajax, zou hij een grote versterking voor de club kunnen zijn.